Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dok je dionica između čvorova Maslenica i Posedarje otvorena samo za osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a samo za osobna vozila i državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Ceste su mokre i skliske u većem dijelu zemlje

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. U priobalju puše olujni vjetar. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju do pola sata. U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije Vis – Hvar – Split i Ubli – Korčula – Dubrovnik.

L.O.