Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta kod Svetog Roka, u Lici pada snijeg

Foto: Nacionalno.hr

Olujni vjetar jutros otežava cestovni i brodski promet, snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most (DC106); most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku (obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan-DC420 ili grad Dubrovnik-Pobrežje-Mokošica), javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Nastavak ispod oglasa

Ograničenja na A6 i Jadranskoj magistrali

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica; brza cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice);

Na dionici državne ceste DC1 Klapavice-Udbina zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatna je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

U Lici pada snijeg

Snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na više cesta u Lici. Županijska cesta ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo zatvorena je za sav promet zbog snježne vijavice.

Zbog zimskih uvjeta na DC217 Ličko Petrovo Selo-GP obustavljen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog bure u prekidu neke trajektne linije

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Zbog olujne bure u prekidu su: trajektne linije: Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Milna-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

L.O.