Zbog snijega i olujnog vjetra zatvorene ceste prema moru

0

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici povremeno pada snijeg. Najviše snijega ima u Gorskom kotaru, Parg Čabar – 41 cm. Na Crnom Lugu je 33 centimetra. Na Sljemenu je 13 centimetara.

Zbog povremeno jake kiše mjestimice se zadržava veća količina vode na kolnicima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci/Istri i Dalmaciji obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Gračac-Knin.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok-Posedarje.

L.O.