Zbog višestrukog ponavljanja prometnih prekršaja policija oduzela teretni automobil

U petak, 27. svibnja u 20,15 sati u Senju policijski službenici Policijske postaje Senj zaustavili su teretni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 67-godišnjak

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja u vrijeme kada mu je trajno poništena i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Nastavak ispod oglasa

Također je utvrđeno kako se radi o višestrukom recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja u cestovnom prometu te mu je zbog toga privremeno oduzet teretni automobil kojim je upravljao do donošenja sudske odluke.

Protiv njega će nadležnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 16 prometnih nesreća

Četiri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (1 prometna nesreća -1 osoba ozlijeđena), Otočca (2 prometne nesreće – 2 osobe ozlijeđene) i Karlobaga (1 prometna nesreća – 1 osoba ozlijeđena).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (2), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 30. svibnja u Senju kod 34-godišnje hrvatske državljanke (1,11 g/kg).

L.O.