ŽDO traži pritvor za četvero osumnjičenih zbog zlouporabe položaja u Hrvatskim šumama

0

GOSPIĆ – Zamjenik karlovačkoga županijskog državnog odvjetnika Mladen Krajačić, danas je u Gospiću ispitao četvero osumnjičenih za zloporabu položaja u Hrvatskim šumama putem koje je navodno pruzročena šteta od 970 tisuća kuna. Zamjenik državnog odvjetnika predložio je sucu istrage da osumnjičenici budu zadržani u istražnom zatvoru.

– Svih četvero, dvoje iz Gospića i dvoje iz Karlovca, teretimo za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti i za krivotvorenje službenih isprava, a dvoje od njih terete se i za povredu obveze vođenja trgovačkih knjiga,  kazao je HINI danas Krajačić.

Oglas

Osim toga istražni zatvor za osumnjičenike se traži  i zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

Jučer je iz Hrvatskih šuma priopćeno da je uhićen njihov pomoćni komercijalist za nabavu – skladištar Uprave šuma u Gospiću te bivša zaposlenica Hrvatskih šuma koja je u njima radila do rujna 2012. Ostalo dvoje osumnjičenika u Karlovcu vodi trgovačke obrte. Nitko od osumnjičenika se nije branio šutnjom.

L.O.