„ Zelena čistka-jedan dan za okoliš“

Otočac – Grad Otočac je prepoznao važnost kampanje „ Zelena čistka – jedan dan za okoliš“ koja se provodi u sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2013, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu. U akciji koja će se provesti 19.travnja na više lokacija u Gradu Otočcu okupiti će se najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja. U akciju će se povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i Dana međunarodne EKO škole uključiti, ponajprije, Srednja škola Otočac sa gotovo 130 učenika i profesora, kao i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac, djelatnici komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. Otočac, Društva za zaštitu i gospodarenje rijekom Gackom – Gacka d.o.o., Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda – Otočaca kao i Gradonačelnik grada Otočca Mario Barković i Župan Ličko-senjske županije Milan Jurković sa suradnicima.

Nastavak ispod oglasa

Podupiranjem kampanje omogućiti će se aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih za očuvanje okoliša i prirode, ali i stvoriti dodatan iskorak koji će pridonijeti kvalitetnijem dijalogu s građanima. Stoga, pozivamo sve sugrađane, udruge, institucije i organizacije s područja grada Otočca da se uključe u akciju i doprinesu uređenju svoje životne okoline.

Prijavu sudjelovanja molimo uputiti Lokalnom koordinatoru kampanje na području gada Otočca, gđi. Veri Korać na broj 091/1773 – 559. Lokacije čišćenja na području grada Otočca su navedene u tablici, a sve potrebne informacije o lokacijama  i rasporedu moguće je dobiti  od Lokalnog koordinatora. Informacije o kampanji moguće je pročitati na službenim stranicama: www.zelena-cistka.org

U sklopu navedenih aktivnosti provesti će se i akcija „Zdrav za 5 „ koja je ponajprije namjenjena djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta s ciljem podizanja razine samosvijesti o odgovornosti očuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja kao i usvajanje zdravih stilova života. Akciju će provesti  Policijska uprava Ličko-senjska u suradnji s Ministarstvom okoliša i prirode, Srednjim školom Otočac te Gradom Otočcom.

Istog dana provesti će se i akcija „ Manje oružja-manje tragedija-Oružje van moga grada“ koju će provesti službenici Policijske uprave Ličko-senjske, Policijska postaja Otočac.

Dražen Prša