„Zeleni sajam“ u Perušiću, nova  promocija ruralnog turizma

Kako bi se prezentirali i povezali smještajni objekti, lokalna turistička ponuda, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva i lokalna gastronomija, Turistička zajednica Općine Perušić u suradnji s Javnom ustanovom „Pećinskim parkom Grabovača“ u sklopu jubilarne 15. Veslačke regate na rijeci Lici, 23. lipnja organizira manifestaciju „Zeleni sajam“ (ZeS). Cilj ove gospodarsko-edukativne manifestacije jest promovirati zeleni način života, održivi razvoj i turizam uz zdravu tradicionalnu hranu te kroz ruralni turizam očuvati lokalnu kulturu i baštinu te prirodne znamenitosti. U sklopu sajma JU „Pećinski park Grabovača“ organizirat će edukativno-ekološke radionice, a uz njih organizirat će se i Zelena tribina.

Posjetitelje i izlagače na „Zelenom sajmu“ očekuje prezentacija ruralnoga turizma, inovacije poljoprivredne proizvodnje s organiziranim javnim tribinama na kojima će svi zainteresirani moći od onih iskusnijih čuti što treba činiti kako bi poboljšali turističku ponudu, kako stvoriti nove turističke sadržaje, spojiti gastronomiju i tradicionalni smještaj, ponuditi turistima potpuni doživljaj ovoga kraja, sve kako bi počeli raditi na jačem povezivanju i stvaranju temelja za razvoj održivoga turizma.

Nastavak ispod oglasa

Na kućne adrese OPG-a ovih će dana pristizati pozivi za iskaz interesa  OPG-ima s područja općine i županije, kao i djelatnostima u turizmu, kako bi se na vrijeme javili zainteresirani za izlaganje u sklopu ZeS-a.

Naravno, sve će začiniti 15. po redu Veslačka regata uz hranu i piće te glazbeni sastav do kasnih večernjih sati, na svima poznatoj lokaciji „Ćojluk“ na obali rijeke Like.

TZO/JU „PP Grabovača“/L. O.