U općinskoj vijećnici Općine Plitvička jezera, u Korenici, održano je javno izlaganje Urbanističkog plana uređenja područja gospodarske zone Prijeboj, kojem su uz načelnika Općine Borisa Luketića nazočili predstavnici izrađivača prijedloga plana Urbanističkog instituta Hrvatske, predstavnici Zavoda za prostorno planiranje Ličko senjske županije Katica Prpić, Stipe Mudrovčić, Višeslav Užarević ispred HEP-a, te predstavnik Hrvatskih cesta. Plan DPU-a predstavila je ispred Urbanističkog instituta Hrvatske d.o.o., Tamara Mihinjač Pleše, dipl.ing.arh.
Ako pogledamo trenutačne gospodarske (ne)prilike u Hrvatskoj, jedna ovakva investicija nosi novi optimizam a investiranje u jedan ovakav projekt govori da u Općini Plitvička jezera i nisu, kažimo, tako teška vremena, za razliku od susjednih sredina. Raduje i činjenica da imamo i investitora koji je u ovim “teškim“ vremenima našao za shodno da uloži sredstva za izgradnju benzinske postaje sa brojnim popratnim sadržajima. Pokretanje bilo kakvih investicija u današnje vrijeme nosi novi optimizam. Prema Prostornom planu očekujemo da će ovo područje urbanistički zaživjeti jer prema Prostornom planu NP Plitvička jezera u planu je nova izgradnja ulaza u NP Plitvička jezera, što će značiti izgradnju jednog novog, većeg sjecišta turističkog prometa sa brojnim popratnim sadržajima, od auto praonica, odmorišta i sl. Uvjeren sam da je za ovo područje i frekvenciju ljudi tijekom turističke sezone ova investicija u potpunosti opravdana i da će pokazati svoju višestruku opravdanost, kazao je načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić.
Jedan od „većih“ investitora u Poslovnu zonu „Prijeboj“ je Josip Knežević vlasnik prijevozničke tvrtke „Knežević“ koji djeluje na području Općine Plitvička jezera. Kaže da njegova tvrtka posjeduje 15-tak autobusa sa 20-tak zaposlenih. U ovu investiciju odlučio se s namjerom otvaranja benzinske postaje ali i pratećih sadržaja kao što su garaže, parking prostori za autobuse, servisi za treća lica…

Josip Knežević
Josip Knežević

– Bio sam, mogli bi reći, primoran na ovaj poduzetnički poduhvat jer nisam imao svoj prostor i bili smo primorani imati u najmu garaže NP Plitvička jezera. Prva nam je faza izgradnja garaža za autobuse, a cjelokupna investicija bit će oko 20 milijuna kuna. Nadam se da će cijeli projekt biti završen za tri godine što bi uveliko izmijenilo cjelokupnu gospodarsku sliku Općine, jer uz sve te poslove zaposlio bi još oko 15-tak radnika, kazao je Josip Knežević.
Dražen Prša