Željko Laškarin Kogo: „ Stjepan Kostelac čovjek je bez duše“

Osam godina trajala je izgradnja hotela „Gacka“ u Ličkom Lešću, koji je sad jedan od najreprezentativnijih ribićkih hotela u Hrvatskoj. Vlasnik Željko Laškarin Kogo obratio se medijima kako bi prezentirao tijek izgradnje ali i sve ono što se događalo, kako on kaže, daleko od očiju javnosti.

Nastavak ispod oglasa

Došao sam do samog kraja realizacije svoga projekta,  napokon, slijedi  otvaranje hotela tako da sam htio  upoznati javnost sa svim mojim problemima kroz koje sam prolazio ali i upoznati javnost zašto hotel  nije saživio kad je projekat započet 2005 godine. Unatoč svemu, došao sam ipak do samoga kraja, jednim velikim, trnovitim putem, uspio sam i u utorak predstoji kategorizacija hotela od strane ministarstva temeljem čega će hotel dobiti tri zvjezdice. Hotel ima 140 sjedećih mjesta i 62 ležaja, koji se nalaze u 12 soba i dva apartmana.

ŽeljkoLaškarin
ŽeljkoLaškarin-Kogo

„ Put koji sam ja prošao nebi želio nikome, bilo je jako teško, a moglo je proći jako lagano. U tom svemu imao sam najveći problem sa čovjekom bez duše, Stjepanom Kostelcem. Zastane mi knedl u grlu kad se sjetim tih momenata i tih problema. Tadašnji gradonačelnik Stjepan Kostelac 2006 godine obustavio je kompletnu gradnju mog projekta. Nije mi izdao rješenje nego mi je naložio građevinsku inspekciju koja mi  nalaže da objekat moram srušiti, da sam prenizak i da se moram vratiti u prvobitno stanje. Po tom segmentu, gledajući pravno, takvo rješenje se izdaje samo za objekte koji su spomenici kulture. Ovo nije spomenik kulture, iako bi na jedan drugi način to mogao biti, jer riječ je o jednom prvom ribarskom hotelu na ovom području a čak i šire, jer je  registriran 1954 godine kao prvi ribarski hotel u Hrvatskoj. Nakon toga su nastali još veći problemi ishodovanja dozvola od strane HBOR-a, Gospodarske komore.

Drugi ljudi koje ne želim navoditi imali su velike pritiske od strane Stjepana Kostelca, koji je meni nanio štetu i nebi želio da se ti ikome ponovi, ne samo u ovom mjestu, ovom gradu nego u ovoj državi. Današnji a nadam se i budući gradonačelnik Mario Barković uvijek mi je govorio kad bi se sastali koliko ti budem mogao pomoći ja ću ti pomoći. U zadnje vrijeme, ne samo pred izbore nego prije godinu i pol dana, dvije, naša suradnja postojala je u svim segmentima, jer nije gledao mene kao osobu već  je gledao stvar koja se radi, gledao je objekat, gdje se radi i što se radi, i što u budućnosti ovaj projekat nosi za ovaj kraj i za ovu regiju, za ovu povijesnu jezgru,  jer ovdje je katastarski upisana prva pekara 1820 godine, hidrocentrala, prva java rasvjeta u tada zvanom kotaru 1828 godine, nakon čega slijedi hotel Gacka 1954 godine. Znači jedna kompletna povijesna jezgra ovoga kraja. Ja sam došao do tog samoga kraja i mislim da za deseta dana otvaramo objetk za sve.

Dajem javnu podršku Mariu Barkoviću Caru, jer je riječ o čovijeku koji ima dušu, koji ne obećava lažno i stoji iza svojih riječi.

LO