Žena gradonačelnika Gospića zaprijetila novinaru: “Napiši još jednom nešto o nama i zavrnuti ću ti vratom!”

U ozračju smo netom započetog adventa  koji je, u društvenom smislu, u Gospiću  započeo vrlo šturo. Tu je atmosferu dodatno oslikala informacija koja se ovih dana proširila gradom. Riječ je o verbalnom napadu i prijetnji na jednog našeg kolegu novinara. Ispad se dogodio u jednom kafiću, a uz nekoliko svjedoka akteri ovog nemilog događaja su prva dama Gospića Manda Starčević, gradonačelnikova supruga iz Donjih Pazarišta, i kolega novinar sa portala GsPress. Što se  dogodilo???

Naš kolega je dobio informaciju da ga jedna osoba nešto treba u  i zaputio se vidjeti o čemu je riječ. Kada je došao nije mu bio jasno zbog čega bi ga trebala Manda Starčević koju jedva poznaje. Nije uspio niti sjesti kada je „first lady“ vidno zajapurena osula verbalnu paljbu u kojoj je dominirala riječ „sereš“!!! Vidno ljutita  žena nije mu dala da dođe do riječi.

-Znaš ti dobro što si pisao. Moju obitelj ostavi na miru i prestani srati po njoj. Stalno nešto sereš-bio bi rezime njezina izlaganja izrečen s podosta povišenim tonom i velikom količinom gnjeva. Kada se naš kolega okrenuo i pošao prema izlazu prva dama mu je dobacila:

-Napiši još jednom nešto o nama i ja ću ti zavrnuti vratom!!!

Čemu sve ovo i je li moralo kulminirati s ovolikim stupnjem očito patološke mržnje i primitivizma izerečenih kroz uvrede i prijetnju? U tjednu kada se ovaj incident dogodio portal GsPress je napisao samo jedan tekst vezan uz gradonačelnika Karla Starčevića. Taj tekst imao je više nego li profesionalan i civiliziran naslov „Gradonačelnik protiv nasilja nad ženama“, a vezano uz štand što ga je Grad Gospić skupa s ostalnim partnerima postavio u kampanji „Stop nasilju nad ženama“! Autor pri tome nije  spomenuo ničiju obitelj. Čini se kako se netko prepoznao na kriv i iritantan način pa je first lady reagirala vrlo emotivno. Ili se možda pobojala da će netko uskoro objaviti tekst s podatkom o njezinom poreznom dugu jer je na dan 31. listopada prva dama dužna državi 327 tisuća kuna?

Epilog ovog nemilog i svakako nepotrebnog događaja uslijedit će uskoro jer ćemo ovaj slučaj prijaviti policiji, DORH-u, HND-u i drugim nadležnim institucijama. 

L.O.