Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Rabijatnog dečka se sumnjiči  da je ove subote, 11. veljače u ugostiteljskom objektu u Ličkom Osiku, fizički napao 25-godišnjaka iz Ličkog Osika i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Zaključak vezan uz detalj policijskog izvješća  iz Otočca ide u prilog tvrdnjama da se i lopovi bave hortikulturom. U razdoblju od 2. do 10. veljače 2017. godine u Otočcu, nepoznati lopov provalio je u prostoriju iz koje je pokrao vrtni alat u vlasništvu Grada Otočca,a nešto kasnije  te u obiteljsku kuću u vlasništvu 56-godišnjaka iz Zagreba iz koje je otuđio televizor i prijenosno računalo.

Provaljivalo se i u Ličkom Osiku. U razdoblju od 7. do 12. veljače 2017. godine u Ličkom Osiku nepoznati lopov je iz ograđenog prostora bivše tvornice „Marko Orešković“ ukrao  aparat za varenje i kompresor, nakon čega je provalio u teretni automobil gdje je pokidao plastiku na instrument tabli.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 102 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji vozač bio je Senjanin (33) sa izmjerenih 1.82 g/kg.  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 246 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Gospića i Janče, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 64-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su na području Gospića vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.

PULS/L. O.