Zgrada „Kosinjka“ prije zime čeka krov

Svako malo navratimo na gradilište nove zgrade HEP-a u centru Perušića. Zdanje s pet katova, 28 stanova i dva lifta Perušićani već zovu „Kosinjka“ jer je namijenjeno dijelu žitelja Gornjeg Kosinja i okolnih mjesta čije će se kuće naći pod vodom jezera budućeg jezera za HES Kosinj. Dio mještana tog područja već su se pomirili s činjenicom da progres ništa ne može zaustaviti. Drugi su se protekloga vikenda okupljali pred medijima i izražavali svoj bunt činjenicom, kako kažu, da ih o svemu ovome nitko nije pitao. Na prosvjedu je tada sudjelovalo manje od 60 mještana, dok su ostali prosvjednici stigli iz drugih krajeva Like. Treći pobornici stopiranja izgradnje novog HEP-ovog sustava drže se teorije kako je riječ o uroti.

Nova zgrada „Kosinjka“ podignuta je na mjestu bivše derutne zgrade nekadašnje Ekonomske škole. Općina Perušić prepustila je tu parcelu HEP-u pa su još lani odmah započeti radovi koje izvode poduzeća „A&M“ iz Vukovara i „TIM-Color“ iz Zagreba. Zgrada je sada prekrivena. Kada ova jesenska kiša bude dopustila stavit će se krov, dok cijelo vrijeme traju radovi na uređenju interijera.
Izgradnju zgrade u cijelosti financira HEP s 24 milijuna kuna. Ovdje će novo mjesto za život naći žitelji Gornjeg Kosinja i okolice koji trenutno žive u kućama nad kojima nemaju potpuno vlasništvo. Zgrada bi prema sadašnjoj dinamici radova trebala biti useljiva do sredine naredne godine.

Nastavak ispod oglasa

L. O.