Zgrada u Perušiću dosegla petu etažu

0

Nova stambena zgrada HEP-a u središtu Perušića dosegla je svoji petu etažu. Podignuta na mjestu derutne zgrade nekadašnje Ekonomske škole, ova zgrada s budućih 28 stanova stalno napreduje. Općina Perušić prepustila je parcelu HEP-u pa su lani odmah započeti radovi koje izvode poduzeća „A&M“ iz Vukovara i „TIM-Color“ iz Zagreba. Unatoč vrućinama radovi ne prestaju, priprema se novi građevinski materijal, završavaju aktivnosti na krovištu, uređuje interijer i instalacije.

HEP u cijelosti financira projekt ove stambene zgrade s 24 milijuna kuna. Nova zgrada će već sada ima pet etaža, odnosno četiri kata i podrume. Bit će opremljena s dva lifta i svakako će zadovoljiti sve uvjete jedne ovakve moderne stambene novogradnje. Ondje će novo mjesto za život naći žitelji Gornjeg Kosinja i okolice koji trenutno žive u kućama nad kojima nemaju potpuno vlasništvo, a čije će kuće nestati pod umjetnim jezerom HES Kosinj 2. Zgrada bi prema sadašnjoj dinamici radova trebala biti useljiva do sredine naredne godine.

Oglas

Osim ovog građevinskog zahvata u Perušiću se završava nova zgrada Vatrogasnog doma, asfaltiranje nogostupa prema naselju Kvarte, proširuje i uređuje mjesno groblje, dok se nastavljaju radovi na spojnoj cesti Studenci-Mlakva.

L. O.