Zimska alka kao hit plitvičkog piknika

0

Vedar dan s temperaturom zraka iznad nule, nekoliko centimetara snijega, etno-zvuci stare Like i birane delicije osupnuli su goste NP Plitvička jezera koji su  danas sudjelovali u novogodišnjem pikniku.

Sam doček Nove godine bio je priređen u hotelu „Jezero“ i tradicijskom restoranu „Lička kuća“. Gotovo 300 gostiju uživali su u pop-glazbi grupe „Joy“, odnosno u etno-zvucima koji su ovladali Ličkom kućom. Nakon kratkog sna prekrasno jutro bilo je dovoljan razlog za izlazak na jezera. Novogodišnji piknik na otvorenom ustaljena je praksa NP Plitvička jezera. Niti ove godine nije nedostajalo biranih ličkih (i ne samo ličkih) delicija, etno-ugođaj gostima su prenijeli  članovi KUD-a iz Ličkog Lešća, a sami gosti spremno su prihvatili sve što se organiziralo. Čini se da je ovogodišnji hit bila „zimska alka“, natjecanje slično Sinskoj alci, uz razliku što se natječu parovi. Dok muški član tima marljivo vuče saonice, mirna ženska ruka nastoji postići što više bodova s kopljem u ruci.

Oglas

Što se tiče nacionalnog sastava gostiju na dočeku nove 2017. prevladavali su domaći gosti, uz jednu poveću grupu Japanaca. Poslovično odlični gosti na Plitvičkim jezerima oduvijek su bili Nijemci. Čak pet većih grupa njemačkih gostiju boravili su na Plitvičkim jezerima nekoliko dana uoči Nove godine. Kao konac koji djelo krasi jer prema neslužbenim statistikama po nacionalnoj strukturi gostiju 2016. godina (opet) pripada Nijemcima.

O.B./L.O.