Dok neki dijelovi kontinentalne Hrvatske muku muče s brojnim tehničkim, klimatskim i oranizacijskim detaljima vezanim uz sportove na snijegu, ovoga vikenda se u Rekreacijskom centru Baške Oštarije sve „posložilo“. Palo je dovoljno snijega, nestale su ekstremne hladnoće, najduže skijaške  i sanjkaške staze u Lici odlično su pripremljene, vučnica je u funkciji, a tu je i sve ostalo.

A to „sve ostalo“ je odlično opremljena i pripremljena Planinska kuća, hostel „Baške Oštarije“ u kojem se tražilo mjesto više, konji za jahanje i velike saonice s konjskom zapregom gdje se mjesto čekalo u redovima. A kako i nebi kada su samo iz Zadra na obronke Velebita danas stigla dva autobusa krcata ljubiteljima snježnih radosti. Nisu izostali niti drugi dalmatinski gradovi: Šibenik, Split, Trogir… Ličke skijaše i sanjkaše ne treba niti isticati jer je se okupio veliki broj posjetitelja iz Gospića, Otočca, Perušića i zamalo cijele Like.

Destinacija koja zaslužuje istinski respekt!

Ono što je raznolikim sadržajima danas (i uvijek) posjetiteljima ponudio Rekereacijski centar na Baškim Oštarijama nemoguće je naći bilo gdje u Hrvatskoj. Ovome valja dodati i pristupačne cijene pa se RC Baške Oštarije svrstao u red destinacija čije ime  posjetitelji ističu sa zasluženim respektom. Ovome će svakako svjedočiti i najave mnogih koji će mali zimski raj pohoditi i ovu nedjelju!

L.O.