ZIP-Line nakon Uskrsa

Sudeći po trenutnoj dinamici radova, najdulja ZIP-Line žičara u Europi trebala bi biti u funkciji za mjesec dana, odnosno nakon Uskrsa. Potvrdio nam je to zamjenik načelnika Općine Vrhovine Miroslav Mašić. Ovaj adrenalinski sadržaj trebao bi postati ovoga ljeta hit i na taj način označiti  prvu etapu cjelovitog projekta  Sportsko rekreacijskog centra „Bijeli vrh“.

Općina Vrhovine podržala je ideju zaljubljenika u prirodu iz Udruge „Rudopolje moje“ i nastao je projekt koji ima za cilj pružiti priliku za zapošljavanje mladih ljudi i nastavka  razvoja turizma u Lici. Neposredna blizina s NP Plitvička jezera dodatni je argument za uspješnost cijeloga projekta. Sa 100 hektara površine „SRC „Bijeli vrh“ ujedno bi mogao uvelike pomoći Plitvičkim jezerima toj  i prebukiranoj turističkoj destinaciji da njihovi gosti, osim u ljepotama jezera, uživaju u drukčijim sadržajima koje će nuditi Vrhovine.

Nastavak ispod oglasa

ZIP-Line u duljini od 1,7 km počeo se graditi pored Vrhovina još prije tri godine, ali su se pred njegovu konačnu realizaciju neprestano  „sapletali“ vrlo strogi sigurnosni EU-propisi. Glavna čelična sajla ZIP-Linea odavno je postavljena, a proizvedena je u Slovačkoj u jednoj specijaliziranoj čeličani. Planirani završetak projekta SRC „Bijeli vrh“ zamišljen je kroz više faza. Ovaj ambiciozni projekt  sadržavat će još i tri hostela, skijalište sa 5 kilometara staza koje će pak preko ljeta služiti kao downhill staze za bicikle.

L.O.