Čini se da Općina Vrhovine grabi krupnim koracima kako bi se ovo područje istaknulo kao turistička destinacija.Ovogodišnji hit svakako je najdulja ZIP-line žičara na svijetu koja je ugostila gotovo 3 000 ovisnika o adrenalinu. Ovome treba pribrojiti i mnoštvo penjača na umjetnoj stijeni, ali i svu silu posjetitelja koji su pratili ova događanja. Projekt Centra za zimski turizam „Bijeli vrh“ već ima zacrtane konture i vjerojatno je riječ o sadržajima koji bi trebali biti „točka na i“ i novi zamašnjak razvoja toga dijela Like.

Neupitno je kako blizina NP Plitvička jezera području Vrhovina jamči da će naša najposjećenija kontinentalna turistička destinacija uskoro stvoriti cijeli prsten sadržaja i  na ovaj način zadržati goste dulje nego li do sada. Glasnogovornik NP Plitvička jezera Ognjen Borčić:

-Pozdravljamo i podržavamo svaki turistički sadržaj koji će doprinijeti razvoju turističke infrastrukture i obogaćenju ponude  u Ličko-senjskoj županiji kao cjelovitoj turističkoj destinaciji. Sadržaji koji su već realizirani na području Vrhovina mogu samo pomoći da se posjetitelji nacionalnog parka dulje zadržavaju u ovom dijelu Hrvatske, da im odmor bude raznolik i ugodan, a zadovoljan gost uvijek će nam ponovno doći, isitče glasnogovornik Ognjen Borčić.

M.S.