Žitnik dobio Outward Bound

   VELIKI  ŽITNIK  –  Zgrada osnovne škole u rodnom mjestu dr. Ante Starčevića  ostala je bez učenika  koncem 80′. godina, ali bi žamor djece  i mladeži uskoro mogao opet ispuniti njezine prostorije. Hrvatska škola Outward Bound dobila je od Grada Gospića žitničku školu na korištenje  na rok od 30 godina. Govoreći na svečanosti završetka prve faze obnove škole predsjednik  Nadzornog odbora Outward Bounda za RH Damir Begović je istaknuo važnost ovog oblika  rada s mladima.

– Outward Bound je način rada s mladima prihvaćen u modernom svijetu. Mladi se ovdje susreću s netaknutom prirodom, imaju mogućnosti vožnje kanuima na dvjema rijekama, kroz boravak u prirodi stječu mnoga  znanja i vještine, oslanjajući se pritom jedni na druge. Danas smo zaključili prvu fazu uređenja stare škole. Uređena je moderna kuhinja i u rad pušteno centralno grijanje.  U sljedećoj fazi obnovit će se nekadašnji učiteljski stan, sanitarni čvor i kupaonice i kabinet. U zadnjoj fazi u potkrovlju će se urediti spavaonice. Ovaj vrijedan projekt financira američki Rotary Club, uz dragocjenu pomoć Rotary Cluba „Gradec“ iz Zagreba, a u prvoj je fazi donirano 22 tisuće $.  Ovdje moram zahvaliti gradonačelniku Grada Gospića g. Milanu Kolić koji su prepoznali i pozdravili naša nastojanja da se pokrene jedna ovakva škola. Dragocjenu pomoć dao nam je i HEP i g. Nikola Šulentić, rekao je Damir Begović. Govoreći o važnosti ovoga projekta gradonačelnik Kolić se zahvalio svima koji pomažu u ovom projektu.

Nastavak ispod oglasa

-Svi smo zdušno pomagali kako bi stara škola bila obnovljena i imala jednu novu edukativnu dimenziju. Drago mi je što su ovdje i neki članovi Gradskog vijeća Grada Gospića jer nam je zajednička intencija  stvarati nove sadržaje i pomagati u njihovoj realizaciji. Zbog činjenice da su u nekim Mjesnim odborima  školski objekti zapušteni, vremenski devastirani i  van uporabe itekako nam je važno da se jedna ovakva škola pokrene u Velikom Žitniku, nedaleko od Doma dr. Ante Starčevića, rekao je gradonačelnik Milan Kolić. Na svečanosti su nazočili tajnik Grada Gospića Petar Krmpotić, zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević i predstavnici nekoliko Mjesnih odbora i ustanova s područja Gospića.

M. S.