Tibor Katalinić je sa suprugom i troje djece nedavno  odlučio  napustiti zagrebački asfalt i sa obitelji odlučio „pustiti kroijenje“ u Lici. Kako nam je rekao, tome su pomogli mnogi razlozi. Tibor je stručnjak za video-nadzor koji će ugraditi u novi nadvožnjak koji se gradi iznad željezničke pruge kod Studenaca, na dionici ceste Studenci-Sklope. O ostali razlozi?

-Odlučili smo se preseliti u selo Mezinovac pored Perušića. Imamo troje djece, četvrto je na putu i uvjeren sam da će se roditi u gospićkoj bolnici. Osim toga, moji korijeni potječu iz Like pa sam odlučio „pojačati te korijene i vratiti se tamo gdje je moja loza nikla“. Svi smo se zasitili grada, nesnosne buke, vreve, prljavštine i svega toga. Moj posao omogućio nam je dolazak u Liku i život van velikog grada. Moja supruga vodi drugu firmu koja se oslanja na biljnu  medicinu, čajeve i ljekovito bilje. Sve što radi je potpuno ekološki čisto, a Lika je jedna velika apoteka, pojasnio nam je Tibor.

Dok jednu uporno napuštaju Liku, s opravdanjima kako se na zemlji ne može živjeti, drugi hrle ovamo uvažavajujući prirodno okruženje ovoga dijela Hrvatske i živeći u skladu s prirodom i njezinim univerzalnim načelima.

M.S.