Gospićka sportska dvorana bila je protekloga  vikenda domaćin pripremnog turnir na kojem su nastupile četiri ženske košarkaške ekipe. U bravuroznoj igri predstavile su nam je ekipe: ŽKK Koprivnica, ŽKK Vodice, ŽKK Karlovac te domaćin natjecanja Gospić Kup ’19. ŽKK Gospić. U polufinalnim utakmicama su se sastale ekipe Vodica i Koprivnice te Gospića i Karlovca.
Finale su izborile ekipe Koprivnice i Gospića.
U prvom polufinalu smo gledali neizvjesnu utakmicu punu preokreta, a na kraju je presudila „duža klupa“ kluba iz Koprivnice koja odnosi pobjedu protiv vrlo dobrih Vodica rezultatom 70:63.

U drugoj utakmici polufinala  koja je ujedno bila i službena utakmica Kupa „Ružica Meglaj Rimac“ djevojke ŽKK Gospić su pobijedile borbenu ekipu Karlovca rezultatom 60:40, te se tako plasirale u slijedeću fazu Kupa Hrvastke u kojoj ih čeka utakmica sa ŽKK Otočac.

U utakmici za 3. mjesto ekipa ŽKK Vodice je uvjerljivo savladala ekipu Karlovca rezultatom 75:50. Također treba istaknuti da nam najbolji strijelac turnira dolazi iz redova Vodica, kadetska reprezentativka Barbara Vunić sa 39 postignutih poena u dvije utakmice.

U finalu su se sastale ekipe ŽKK Koprivnica i ŽKK Gospić. Bila je to odlična košarkaska predstava, prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno te se na odmor odlazi rezultatom 31:30 za domaće djevojke. U nastavku igračice Gospića pojačavaju ritam te izvrsnom igrom dolaze na 20 poena razlike pa je u 3. četvrtini bilo 56:36. Tada dolazi do velikog opuštanje igračica Gospića te gošće iz Koprivnice rade veliku seriju od 17:0 i utakmica opet na iznenađenje svih postaje neizvjesna. Ipak domaće cure su smogle snage te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 64:60. i osvajaju turnir.

U ovom finalu su se istaknule Lina Strilić sa 23 poena od čega čak pet trica, Antonela Bodrožić sa 10 poena te Lara Zeba sa 15. poena i velikim brojem skokova. S takvim učinkom Lara Zeba je zaslužila epitet najbolje igračice turnira.

L.O.