Zlatko Fumić (HSS): „Bezrezervna podrška HDZ-u“

Predsjednik ŽO Hrvatske seljačke stranke (HSS) Ličko senjske županije Zlatko Fumić prvi je javno, uoči predstojećih parlamentarnih izbora iznio političko opredjeljenje HSS-a Ličko senjske županije, kazavši da je oduvijek poznat njegov stav i političko opredjeljenje, odnosno da je osobno uvijek bio opredijeljen desnoj političkoj opciji, bez razlike što nije na lokalnim izborima išao sa HDZ-om ali je zato na županijskoj razini podupirao tu stranku.
„Županijski odbor HSS-a Ličko senjske županije na svojoj zadnjoj sjednici odlučio je jednoglasno da podržava koaliciju stranaka okupljenu oko HDZ-a. HSS kao stranka na županijskoj razini jedinstvenog je stava i razmišljanja, nema razloga ni reći da postoji malen problem sa GO HSS-a Otočca, no u razgovoru sa predsjednikom HSS-a Otočca Slavenom Prpićem dobio sam potvrdu da će i on podržati HDZ. Treba znati da od kada sam ja predsjednik ŽO HSS-a LSŽ, dao sam slobodu svakoj organizaciji da ima pravo demokratskog odlučivanja, no na Glavnom odboru odlučeno je da idemo sa HDZ-om“.
Predsjednik ŽO HSS-a LSŽ Zlatko Fumić kaže da je ova odluka donesena uz konzultacije sa predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom ali i zbog programa kojeg koalicija stranaka okupljena oko HDZ-a ima. Kad je riječ o prognozi pobjednika na parlamentarnim izborima, kaže da će pobijediti desna opcija iako će rezultati biti tijesni.
Kad je riječ o političkoj situaciji na području Općine Brinje odnosno o izborima na kojima je dobio povjerenje stanovnika, načelnik Fumić kaže da iako je imao podršku SDP, ne treba zaboraviti da je imao veliki broja glasova HDZ-ovaca, jer matematika govori da je za njega glasalo oko 25 posto HDZ-ovaca.
„Treba biti iskren i reći da HDZ ima Općinsko vijeće, suradnja je dobra, u Brinju je situacija u stvari takva da ljudi u stvari više ne biraju stranku već čovjeka. Kad je riječ o suradnji između mene i predsjednika Općinskog vijeća Davora Vičića (HDZ) i sam iznenađen tako dobrom suradnjom, iako je početak bio malo težak, zbog nečijeg osobnog ega. Zadovoljan sam jer imamo uvažavanja sa jedne i druge strane, što se pozitivno odnosi na cjelokupni razvoj naše Općine“ – kazao je Zlatko Fumić.
Dražen Prša