Zlatko Fumić novi je predsjednik ŽO HSS Ličko senjske županije. Tako je odlučeno na današnjoj Izbornoj skupštini ŽO HSS-a Ličko senjske županije održane u općini Lovinac.

Nakon 20 godina Zlatko Fumić srušio je suverenu vladavinu Danijela Ropuša iz Novalje te dobio povjerenje da HSS vodi u narednom razdoblju. Osim što je Zlatko Fumić postao novi vođa ličko senjskih HSS-ovaca, rukovodstvo te stranke uvelike je poprimilo nova obilježja, nova imena i po svemu sudeći nove snage pred kojima je težak posao, jačanje i reorganizacija stranke u cijelosti.

Za potpredsjednike HSS-a LS Županije izabrani su Slaven Prpić iz Otočca, Hrvoje Račić iz Lovinca, Jurica Palčić iz Novalje te Danijel Ropuš iz Novalje. Novi tajnik ŽO HSS-a LS Županije je Tomica Šporčić iz Otočca.

„ Nisam iznenađen ovakvom odlukom, očekivao sam pobjedu, jer u suprotnom ne bih se ni kandidirao. Rad i poštenje, to je moja jedina poruka cjelokupnom članstvu HSS-a kojom sam se vodio prije i kojom ću se voditi u svom daljnjem političkom djelovanju. Promjene su nužne, kako u ostalim političkim strankama, tako i u našoj. Stoga nije iznenađujuće da je došlo do smjene Danijela Ropuša i Jose Kregara, vrijeme čini svoje i vrijeme traži nove ljude za nove pobjede. Pred nama je puno posla, prvenstveno osnaživanje stranke, konsolidacija redova i progresivan, temeljit i pošten rad. HSS u županiji Ličko senjskoj bila je, ali i od sad će još više biti na većoj i zaslužnijoj političkoj stepenici političkog uvažavanja“ – kazao je novi predsjednik HSS-a LS županije Zlatko Fumić.

Izbornoj skupštini u Lovincu nazočili su potpredsjednik HSS-a Darko Rukavina, glavni tajnik HSS-a Ilija Čorić i predsjednik RO HSS-a Zapadna Hrvatska Ivo Zrilić.

Dražen Prša