Zlatko Fumić: “U narednih nekoliko mjeseci nam stiže 8 milijuna kuna iz EU fondova”

1
Foto: Loki TV/R.L.

U Brinju je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu proslave Dana općine i blagdana Velike Gospe. Među brojnim uzvanicima koji su uveličali svečanu sjednicu bio je i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović sa suradnicima, general Mladen Markač, saborski zastupnici Marijan Kustić i Tomislav Klarić, gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina, državni tajnik Darko Nekić, načelnici brojnih općina, te predstavnici policije, vatrogasaca i mnogi drugi. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković koji je pozdravio sve nazočne goste i zaželio im dobrodošlicu.

Ističući neke od realiziranih projekata, načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić je najavio daljnje korake u razvitku ove općine.

Oglas

Bili smo zakupljeni izradom projektne dokumentacije i ishođenjem građevinskih dozvola, tako da danas imamo osam projekata koje smo prijavili na EU fondove. To su opremanje i rekonstrukcija  DVD-a Brinje, investicija od 4 milijuna kuna, rekonstrukcija i opremanje stare zgrade općine u vrijednosti od 3 milijuna kuna, rekonstrukcija centralnog groblja u Brinju u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, gradnja i opremanje dva igrališta preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU projekata, investicija u visini od 500 tisuća kuna. Također smo prijavili nabavku traktora za čišćenje i održavanje cesta koji nam je odobren u iznosu od 100 tisuća kuna. Energetska obnova vrtića Tratinčica u iznosu od 300 tisuća kuna iz EU fondova. Izgradnja vodovoda Križ Kamenica-Vodoteč s odvojkom za Brinjsku Kamenicu, investicija vrijedna 4 milijuna kuna, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta u iznosu od 4 milijuna kuna, kazao je Fumić te dodao da za dva posljednje spomenuta projekta ima pozitivne odgovore iz Europe što znači da će u narednih nekoliko mjeseci u općinu Brinje stići 8 milijuna kuna europskih novaca, dok je izvorni proračun ove općine 6 milijuna kuna.

U prošloj godini se u općini Brinje uz sve spomenuto radilo i na asfaltiranju lokalnih i županijskih cesta. Rekonstruirana je javna rasvjeta, a u zadnjih četiri godine je broj rasvjetnih tijela poduplan. Obnovljena je i crkva sv. Nediljice i crkva sv. Roka u Letincu. Preko Ministarstva kulture obnavlja se crkva sv. Vida i sv. Fabijana, kao i stari grad Sokolac, te mnogi drudi objekti. Među prioritetima Fumić je istaknuo izradu projektne dokumentacije za tržnicu, vodovod Jelicu, zgradu Vodovoda, projekt zapošljavanja žena te besplatne udžbenike za prvoškolce.

L.O.