Gostujući danas u studiju „TV-Lokija“ u Otočcu gradonačelnik Gospića Karlo Starčević bio je rezolutan u uvredama pa je na taj način zapravo pokazao svoj polit-mentalni sklop.

Očito ga je jako zaboljela press-konferencija dr. sc. Nikole Šimunića, kandidata za gradonačelnika stranke LiPO, kada je dobar dio od polusatne emisije posvetio upravo njemu. Vrijeme je predizbornih kampanja, ali javno izjaviti kako „Šimunić ne zna ‘ko mu glavu nosi“ zasigurno spada u popis krkanskih uvreda bez presedana. Tome treba dodati tvrdnju da je „Šimunić uhljeb“ te da je „nekakav znanstvenik-demograf, a da bi on volio vidjeti gdje je to Šimunić napisao jednu riječ o demografskim problemi u Lici i Hrvatskoj“.
Dr. sc. Nikolu Šimunića ne treba braniti jer je taj mladi čovjek postao doktorom znanosti upravo na problemima demografije. Glavno je pitanje zna li uopće Starčević kako se postaje doktorom znanost??? Za razliku od dr. sc. Nikole Šimunića, Karlo Starčević je pivar i bilo bi najbolje da to i ostane.

U emisiji smo čuli malo ublažene nedavne tvrdnje po kojima ispada da Grad Gospić pokrenuo Energanu u Poduzetničkoj zoni, gradi Centar HAC-a i sl. Danas su na sreću to bili eufemizmi bliži istini, ali nam ostaje kao nepoznanica tvrdnja po kojoj je „Grad Gospić omogućio pokretanje rada Energane“. To je zapravo i istina, ali još prije 5-6 godina kada su Grad Gospić vodili neki drugi ljudi i političke platforme.

L. O.