Znate li kako se čuva krumpir? Jedna jabuka zaustavit će proklijavanje

Ličanima je krumpir svakako jedna od najvažnijih namirnica. Upravo bi se ta namirnica trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Budući da jabuke također uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje od njih dobro je i za vaše druge proizvode, prenosi Večernji.hr.

Nastavak ispod oglasa

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon osam tjedana, u usporedbi s krumpirom pohranjenim bez jabuke; oni su “uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda.” Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir.

L.O.