Naslovnica Gradovi Znatna ulaganja u Karlobag kao sve kvalitetniju turističku destinaciju

Znatna ulaganja u Karlobag kao sve kvalitetniju turističku destinaciju

0

Unatrag nekoliko godina u kvalitetnije sadržaje, infrastrukturu i općenito bolje uvjete boravka turista na području Karlobaga  izvršena su znatna ulaganja. Općina Karlobag, Turistička zajednica općine Karlobag i privatni sektor načinili su na ovaj način znatan iskorak u ukupnoj kvaliteti i nastojanjima da ova turistička destinacija postane sve omiljenija gostima. Puno uloženog truda, novca i  dobrih ideja ipak nisu urodili željenim brojčanim efektom. Prema informacijama direktorice Turističke zajednice Karlobag Ivanke Šegote ovu sve atraktivniju turističku destinaciju posjetilo je nešto manje gostiju nego lani.

-U razdoblju od početka ove godine do 31. kolovoza imali smo 172 821 noćenje na našem području, odnosno 1,3 posto ili 2 200 manje noćenja nego li prošle godine. Istodobno je za oko jedan posto porastao broj dolazaka turista i iznosio je 31 311. Ovo je samo odraz ukupne situacije i turističkih kretanja u Hrvatskoj. Na ovom području sagrađeni su i realizirani brojni sadržaji koji uz čisto more i okoliš za cilj imaju gostu pružiti što bolje uvjete za odmor. Unatoč svemu mi smo i dalje ponešto manje atraktivno tržište, ali sa izraženom tendencijom stvaranja što boljih resursa, turističkih kapaciteta i  infrastrukture, naglašava Ivanka Šegota.

Općina Karlobag je unatrag nekoliko godina učinila snažan iskorak u smislu izgradnje šetnica u okolici mjesta, preuređen je i opremljen centar Karlobaga, poboljšani su i ugostiteljski kapaciteti. Atraktivna plaža Tatinja  sa svojim beach barom, novim parkiralištima i ostalim sadržajima postala je poznata i izvan naših granica. Ovome valja dodati i planinski hostel na Baškim Oštarijama, destinaciju koju posjećuje sve veći broj gostiju koji preferiraju planinski turizam, na korak od morske obale.

M.S.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here