Predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski i tajnik Krešimir Benković

U stranačkim prostorijama SDP-a u Gospiću održana je danas izvanredna press konferencija  ŽO SDP-a na kojoj su sudjelovali povjerenik GO SDP-a grada Gospića Krešimir Benković i predsjednik ŽO SDP-a Tomislav Zrinski. U uvodnoj riječi predsjednik Zrinski se osvrnuo na današnji izvanredni saziv Županijske skupštine Ličko-senjske županije i ustvrdio  kako se skupština saziva zbog međustranačkih prepucavanja.

-Ne vidim razloga da se članovi toga tijela i građani ove županije zamaraju  s takvim temama.Izvanredna skupština sazvana je s jednom točkom Dnevnog reda, a to je Odluka o uskraćivanju suglasnosti na izmjene Društvenog ugovora poduzeća „Lika ceste“. Želim dati do znanja da SDP nije postavljao članove Skupštine, niti je imao mogućnosti sudjelovati u tim odlukama. Zbog čega se nije sazvala Županijska skupština na kojoj bi se raspravljalo  o Proračunu za 2019.? To je svakako važnije nego li Dnevni red današnje Županijske skupštine. Zbog čega uskraćivati vijećnicima da raspravljaju o važnijim temama. Iz ovoga je vidljivo da se radi o bildanju mišića bivših i sadašnjih HDZ-ovaca i poručujem da SDP u tome neće sudjelovati. Nedavno sam predlagao da kompletna Županijska skupština dade ostavku i da provedemo izvanredne izbore. Naglašavao sam da župan dr. Darko Milinović nema većinu u Županijskoj skupštini, da HDZ nema većinu niti sa koalicijskim partnerima. „Bura promjena“ i HNS su prije godinu dana podržale HDZ-ov proračun i tako pokazale tko s kime koalira. Mi smo tada jedini  bili protiv Proračuna, rekao je Zrinski dodavši kako SDSS podržava HDZ kako im kada odgovara, a ne svoga prirodnog partnera SDP.

-SDSS se priklonio stranci kojoj je normalno pozdravljati „za dom spremni“. Nigdje nisam čuo da su se vijećnici SDSS-a ogradili od takvog stava. Kako na državnoj, tako i na županijskoj razini. I to je razlog zbog kojega SDP traži nove izbore, rekao je Tomislav Zrinski.

M.S.