Zrće ovoga ljeta ipak ostaje bez svih festivala 

Foto: Ilustracija

Vikend koji je pred nama neće biti samo u znaku izbora, toga blagdana demokracije. Bit će u znaku prvog udarnog vala stranih i domaćih turista na omiljene destinacije diljem Hrvatske. Ovoga vikenda s radom počinju barovi i diskoteke na popularnoj plaži Zrće na otoku Pagu. Od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite posvuda je na takvim mjestima propisana socijalna distanca zbog opasnosti  od širenja COVID-19. Plaža Zrće je od ranije poznata po partijanerima koji su gotovo redovno pod utjecajem alkohola i droga pa je potpuno nezamislivo da će se netko tijekom noćnih sati i pod utjecajem različitih opijata pridržavati propisane udaljenosti sudionika tih događanja.

Zbog točne definicije rada 10-ak objekata na Zrću u novim okolnostima korona-epidemije Grad Novalja zauzeo je stavove s kojima će danas upoznati vlasnike barova i noćnih klubova. Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo drži kako je ozbiljnost situacije iznad lakonskih poimanja tipa „pa neće korona na nas“!

Nastavak ispod oglasa

-Na području Novalje sada smo na oko 55 posto lanjskog broja gostiju, što je svakako odlično na sve ove okolnosti. Vikend koji je pred nama bi prema najavama trebao znatno pospješiti broj dolazaka turista. Mi svakako podržavamo rad svih objekata na Zrću, ali nam ne pada na pamet dopustiti partyje, festivale i slična masovna okupljanja. Svi ti objekti mogu raditi isključivo kao ugostitelji  jer nećemo dopustiti  da zbog jednog partyja i potom širenja koronavirusa Novalja dospije na „crvenu listu“ s novo oboljelima. Kako inače kontrolirati mnoštvo mladih ljudi koji su uglavnom pod utjecajem alkohola, kako ih prisiliti na socijalnu distancu i pojačani oprez? Mi ćemo danas na  sastanku s vlasnicima lokala na Zrću kao gradski Stožer civilne zaštite ustrajati na našim stavovima pa nećemo popustiti niti malo jer nećemo dopustiti da nam se turistička sezona u času sroza zbog nekontroliranog ponašanja i dovođenja u opasnost cijele Novalje i okolnih mjesta, naglasio je gradonačelnik Ante Dabo. 

Na ovaj način će se noćni život svih objekata na plaži Zrće svesti na uobičajene ugostiteljske sadržaje. Zrće je svoju reputaciju steklo upravo kroz festivale elektroničke glazbe gdje se kroz nekoliko dana plesalo bez prestanka, gdje je socijalna distanca uvijek bila nepoznata definicija.

L.O.