U bogatom i raznolikom programu ovogodišnje konferencije “Dani zdravstvenih karijera u RH” u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, danas je održana panel rasprava “Liječnici u politici” i najava dokumentarnog serijala HRTa “Liječnici-političari”.

Jedan od sudionika panel rasprave bio je i ličko-senjski župan dr. Darko Milinović. Milinović je na panelu govorio svojim liječničkim počecima, ratnim godinama i političkoj karijeri.

Cilj panela bio je odgovoriti studentima, mladim liječnicima i svim zainteresiranim posjetiteljima na pitanje koje se često nameće – zašto se liječnici često odlučuju baš za politiku?

Sudionici panel rasprave; Prof. dr. sc. Mate Granić, doc. dr. sc. Stipislav Jadrijević, ministar dr. Milan Kujundžić, župan dr. Darko MilinovićIvić Pašalić, Božo Petrov, akademik Željko Reiner, doc. dr. sc. Ines Strenja Linić i prof. dr. sc. Vladimir Šišljagić okupljenima su uživo i putem live streaminga približili svoje motive bavljenja politikom, istaknuli prednosti i nedostatke, te govorili o tome kako sve to uskladiti sa obiteljskim životom i radom u akademskoj zajednici i istraživanju.

L.O.