Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi župan ličko-senjski primio je danas izaslanstvo nositelja ove humane zadaće sa ovih prostora. Uz ravnatelja GD Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića bili su: Tihomir Šimunić, predsjednik Crvenog križa Ličko-senjske županije, Dragica Cvitković, ravnateljica GD Crvenog križa Otočac, Brankica Orlović, voditeljica Društva darivatelja krvi, kao i nekolicina darivatelja. Bili su to:

Mate Krpan (90 davanja krvi), Goran Pavelić (69), Josip Cvitković (36), Dražen Benčić (34), Eleonora Kosović (18), Marija Nahod (14), Anita Ugarković (13) i  Marija Mesić (10).

Govoreći o ovom humanoj zadaći župan dr. Darko Milinović  je govorio i kao liječnik.

-Radeći u struci svjestan sam da svaka kapljica krvi spašava nečiji život. Vi ste naši anonimni heroji koji za svoje darivanje krvi od srca i iz srca nikada niste tražili bilo kakvu naknadu. Radeći kao kirurg svjestan sam prevelike važnosti vaših nakanama da podarite svoju krv da bi netko nastavio živjeti. Za to ne tražite naknadu jer je vaš rad, vaše darivanje krvi nešto što što se ne mjesri materijalnim, to je svijest koju promičete i vaša riječ, a vaše djelo govori više od tisuća riječi, zaključio je tijekom prijema dr. Darko Milinović.

Predsjednik predsjednik Crvenog križa Ličko-senjske županije Tihomir Šimunić i ravnatelj GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić zahvalili su se županu Milinoviću i Ličko-senjskoj županiji na pomoći i suradnji.

L.O.