Na parkingu ispred Doma zdravlja Gospić održana je danas skromna svečanost na kojoj je ova medicinska ustanova od danas bogatija za novo sanitetsko vozilo i osam automatskih vanjskih defibrilatora. Primopredaju je izvršio župan ličko-senjske županije mr. Darko Milinović, dr.med., u nazočnosti ravnateljice Doma Dubravke Jašketić, nekolicine djelatnika i predstavnika medicinskih ustanova sa šireg područja Gospića.

Županija u proračunu osigurala 1.8 milijuna kuna za energetsku obnovu Doma zdravlja Gospić

Govoreći o novim ulaganjima u zdravstvo na ovom području župan Milinović nije dvojio kako je medicinska skrb jedan od osnovnih postulata kojim se mjeri kvaliteta života građana.

-Ovakve projekte smo podupirali i do sada, a svakako ćemo ih podupirati i ubuduće. Mi smo i lani obnovili vozni park naših medicinskih ustanova iz decentraliziranih sredstava. Početak je godine i već danas smo voznom parku Doma zdravlja Gospić dodali još jedno novo vozilo i pokretne defibrilatore, što je ukupno vrijedno oko 350 tisuća kuna. Ličko senjska županije je uz ovo u svojem proračunu osigurala sredstva i za energetsku obnovu Doma zdravlja Gospić vrijedno 1.8 milijuna kuna. Uz Opću bolnicu Gospić i Domove zdravlja po cijeloj županiji na ovaj se način nudi medicinska zaštita kakvu naši građani zaslužuju. Zahvaljujem se i svim ljudima medicinske struke koji su na prvoj crti obrane ove korona-krize. Sve naše građane pozivam na cijepljenje protiv korona-virusa jer je to danas postalo najubojitije oružje protiv čovječanstva, naglasio je župan dr. Darko Milinović uručujući ključeve novog sanitetskog vozila.

U ime Doma zdravlja Gospić na još jednoj donaciji zahvalila se ravnateljica Doma Dubravka Jakšetć.

-Prije svega želim zahvaliti županu dr. Darku Milinoviću što razumije potrebe zdravstvenih ustanova pa smo kroz decentralizirana sredstva sada kupili novo sanitetsko vozilo i defibrilatore. Mi na ovaj način postupno rješavamo probleme starog voznog parka u kojem se nalaze vozila koja su već prešla i po 700 tisuća kilometara.

Na prvom je mjestu uvijek pacijent, njegova sigurnost i skrb o njegovom zdravlju. Stoga će nam novo vozilo i defibrilatori itekako pomoć u radu. Samo prošle godine imali smo gotovo 2 400 pacijenata, plus 572 pozitivna COVID-19 pacijenta. Sve ovo zahtijeva da budemo opremljeni prema novim standardima, uz članove timova osposobljene za sve zadaće koje se od njih traže, rekla je ravnateljica Dubravka Jakšetić i dodala kako ove zahtjevne zadaće na terenu obavljaju licencirani i osposobljeni djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

L.O.