1. i 2. ožujka na Kupresu u hotelu Adria Ski održava se konferencija pod nazivom „Interreg – IPA, program prekogranične suradnje“. Sudionici konferencije su župani i gradonačelnici iz RH, Ministar pomorstva prometa i infrastrukture RH Oleg Butković, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH, Ministarstva turizma RH, Agencije za regionalni razvoj RH, Fonda za prekograničnu suradnju Bosna i Hercegovina – Hrvatska – Crna Gora te predstavnici županijskih vlada, gradonačelnici i načelnici iz Bosne i Hercegovine.

Konferenciju je otvorio Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BIH, a tijekom konferencije predstavljen je program prekogranične suradnje „Interreg – IPA HR – BiH – Crna Gora 2014-2020“ i mogućnosti koje on nudi za financiranje prekograničnih programa na području triju država u razdoblju do 2020. godine. Nazočni predstavnici županija i jedinica lokalne samouprave izmijenili su pozitivna iskustva i istaknuli mogućnosti prekogranične suradnje na provedbi ovog programa prekogranične suradnje.

Ispred Ličko-senjske županije konferenciji je nazočio župan Milan Kolić sa suradnicima, koji je tim povodom istaknuo kako očekuje da će se kroz novi najavljeni prekogranični program RH – BiH – Crna Gora otvoriti nove mogućnosti za financiranje projekata s područja Ličko-senjske županije na zadovoljstvo svih uključenih dionika.

L.O.