GOSPIĆ – Svetom misom u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću koju je predvodio gospićki župnik Mile Čanćar započelo je obilježavanje 05. kolovoza – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojnoredarstvene akcije „Oluja“.

Nakon Svete mise vijence i svijeće na spomenik poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca i na spomen-poprsju prvog hvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položili su župan ličko-senjski Milan Kolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića Petar Radošević, zamjenica gradonačelnika Gospića Marta Grgurić, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, te predstavnici vojske i policije.

Upitan za izjavu, župan Milan Kolić je kazao kako na današnji dan moramo biti izuzetno ponosni.
– Na današnji dan prije 20. godina započela je vojna operacija kojom je okončan jedan veliki dio naše novije povijesti, a to je oslobađanje Hrvatske od srbo-četničke vojske. Na današnji dan moramo biti izuzetno ponosni i ne smijemo dozvoliti da nam itko nameće krivnju. Bili smo svjedoci jedne zločinačke osvete na čelu sa Mladićem koji je granatirao grad Zagreb, sve urbane sredine, a između ostalog i grad Gospić. Prije svega odajem pijetet roditeljima poginulih branitelja, i zahvaljujem im se na onome što su dali za slobodu svoje domovine – svoje najmilije, kazao je župan Kolić.

L.O.