Na adresu portala Lika online stiglo je pismo župana Milana Kolića odaslano predstojniku Ureda predsjednika Viti Turšiću povodom posjeta predsjednika RH Ive Jospovića Lici. Pismo prenosimo u cijelosti.

               Predstojnik gosp.Vito Turšić

            Poštovani gospodine Turšić,

            primivši Vaš dopis o boravku g.Ive Josipovića, predsjednika Republike Hrvatske u Ličko – senjskoj županiji od 03. do 04.prosinca 2014.godine i uvažavajući instituciju Predsjednika Republike Hrvatske,  dužan sam izvijestiti Vas slijedeće.

            Iz lokalnih portala  saznao sam da će Predsjednik RH  danas održati sastanak u Otočcu  sa predstavnicima Klastera drvoprerađivača Ličko – senjske županije  te da će posjetiti još neke Općine i Gradove .

             Mišljenja sam da se sastanak trebao održati u  Ličko – senjske županije u Gospiću te da sam na istome kao Župan trebao nazočiti. Naglašavam da sam 09.prosinca 2013.godine održao sastanak sa predstavnicima drvoprerađivača LSŽ  te nakon istoga 17.prosinca uputio dopis ministru poljoprivrede, ministru regionalnog razvoja i predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma kojim sam ih obavijestio o aktualnoj problematici drvne industije na području Županije i uputio poziv za radnim sastankom na koji se do danas nisu očitovali.

            Također, iz lokalnih portala sam saznao da će  g.Ivo Josipović, predsjednik  RH danas  boraviti i u Gospiću, sjedištu Ličko – senjske županije.

            Smatram da nije potrebno posebno naglašavati da su vrata Ličko – senjske županije svim institucijama Republike Hrvatske, uključujući Predsjednika Republike Hrvatske, uvijek širom otvorena, a nekoordinacija sa lokalnom i područnom ( regionalnom )  samoupravom govori u prilog omalovažavanju i neuvažavanju istih.  


Uz izraze poštovanja,
Ž U P A N
Milan Kolić