Župan Kolić: “Svi moramo štedjeti da bismo održali radna mjesta!”

Foto: Ličko-senjska županija

GOSPIĆ – Župan Milan Kolić sa svojim zamjenicima održao je koordinaciju s ravnateljima, predsjednicima Upravnih vijeća i Nadzornih odbora ustanova kojima je Ličko-senjska županija osnivač. Ova koordinacija za cilj je imala neposredni kontakt i razmjenu iskustava kroz konstruktivne prijedloge, sugestije, ali i upućivanja na neke propuste u radu ustanova.

Glavna riječ bila je oko racionalizacije troškova u svrhu pozitivne financijske situacije. Župan Milan Kolić istaknuo je važnost racionalnog poslovanja svih ustanova kako bi se smanjili troškovi i time postigla financijska stabilnost.

Nastavak ispod oglasa

Županija je već poduzela niz mjera uštede kroz smanjenje plaća dužnosnicima, službenicima i namještenicima. Ovakav potez je bio neizbježan pri čemu je važno naglasiti da je Županija odabiranjem racionalnog i socijalnog pristupa problemu kroz smanjenje plaća spriječila ukidanje radnih mjesta čime bi se ugrozila egzistencija djelatnika.

Smanjeni su materijalni troškovi (potrošnja goriva, telefonskih usluga, korištenje službenih automobila i sl.) što je uz smanjenje plaća u proteklih šest mjeseci rezultiralo smanjenjem duga za oko 2, 5 milijuna kuna.

Zbog odluke Vlade pri izradi proračuna za 2014. godinu značajan problem predstavit će ukidanje područja od posebne državne skrbi i brdsko-planinskog područja.

Radi svega navedenog župan je najavio jedan od idućih koraka u racionalizaciji troškova. Naime, budući da mnoge ustanove kojima je osnivač Ličko-senjska županija na čestitke u predblagdansko vrijeme utroše i do sto tisuća kuna, radi uštede odlučio  je da će čestitke ove godine putem medija (portala) u ime svih ustanova uputiti Kabinet župana Ličko-senjske županije.

L.O.