Djeca iz školske zadruge  „Most“  OŠ „Anž Frankopan“  iz Kosinja i ove su godine u  suradnji s Ličko-senjskom županijom i Općinom Perušić  danas u Gospiću organizirali prodaju blagdanskih ukrasa. Sav prihod od prodaje namijenjen je Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić i Domu umirovljenika.

Na štandu postavljenom ispred zgrade FINA-e bio je izložen  dio bogatog blagdanskog asortimana, djelo vrijednih dječjih  ruku. Ravnatelj OŠ „Anž Frankopan“ Ivan Bronzović  je sa svojim kolegama učiteljima i učiteljicama pomagao oko prodaje

-Već niz godina Učenička zadruga „Most“  se uz pomoć Ličko-senjske županije i Općine Perušić uključuje u humanitarnu akciju darivanja u ovo predblagdansko vrijeme. Zahvaljujemo se županu Milanu Koliću na svesrdnoj pomoći koju nam uvijek ukazuje. Do sada smo realizirali izložbe ovakvih radova, a ova prodaja dio je naših nastojanja za pomoć onima kojima koji, osim materijalnoga, trebaju i toplu ljudsku  riječ, ističe ravnatelj Ivan Bronzović. Štand je posjetio i župan ličko-senjski Milan Kolić. Kupio je Božićni vijenac i pozdravio akciju koja uvijek donosi radost i dobro.

-Ova je akcija značajna samim tim što se  događa uoči blagdana i što je humanitarnog karaktera.  Djeca iz ove škole, uz pomoć mentora i na čelu s ravnateljem g. Bronzovićem, pokazali su nam kako se vrlo uspješno mogu uključiti u mnoge aktivnosti van nastavnog programa. Djeca kroz rad u zadruzi „Most“ prije svega razvijaju svoju kreativnost,  razvijaju jedne nove spoznaje. Po svemu tome ovo je jedna mala škola velikih i kreativnih ideja. Stoga po mnogo čemu mogu biti primjer na koji se način djeca mogu uključiti u društveni život jedne sredine ovdje u Ličko-senjskoj županiji. Kroz svoj rad mogu javnosti prezentirati kako provode svoje slobodne aktivnosti. Ovo je svakako primjer svim ostalim školama jer su ova djeca djela svojih ruku i svoje kreacije darivali u humanitarnoj akciji koja će trajati u tjednima do Božića. Na djelu je velika dječja ljubav prema onima kojima je to potrebno, kazao je novinarima   župan Milan Kolić. Humanitarna akcija djece iz OŠ „Anž Frankopan“  nastavlja se narednog petka   u Gospiću i 22. prosinca na tržnici u Perušiću.

M.S.