Župan Ličko-senjski Milan Kolić, kao i predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić, potvrdio je zajednički stav da su županije korisne za državu i da se takav ustroj ne bi trebao mijenjati, a sve potaknuto istupima Ive Josipovića i njegovih najava regionalizacije. Potkrijepio je to župan Kolić podatkom da su Županije odradile više od 1.300 projekata koji su financirani iz fondova EU, što znači da Županijama treba dati veće ovlasti i više novca. Stava je da građani moraju znati da je glas za Josipovića glas za ukidanje županija. U dvije godine ukinute su mnoge ispostave zavoda za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te HEP-a, brojni uredi državne uprave, carine, bolnice, a sve su te odluke donesene bez ikakvih konzultacija sa županijama i gradovima.
-Glas za Josipovića je glas za ukidanje županija i stvaranje regija, a ukoliko bi eventualno, što pokazuju sadašnji spinovi Josipovića do toga i došlo, za to bi trebalo zaista puno vremena i mijenjanje brojnih ustavnih i zakonskih odredbi, kaže župan Kolić.
Kad je riječ o drugom krugu predsjedničkih izbora, župan Kolić pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i da glasaju za kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović koja će, kako je i najavila, od prvog dana predano posvetiti se poslu.
“A ne kao što danas imamo jednu sinergiju crvenoga predsjednika i crvene Vlade koji nisu ni jednom u pet godina mandata potaknuli ni jednu inicijativu. S druge strane pak u zadnjih 10-15 dana Josipović je toliko aktivan koliko ne bi bio da mu se da još tri mandata. To je čista demagogija, stoga pozivam birače i biračice da ne nasjedaju na njegove priče jer imao je pet godina da se dokaže. Uvjeren sam da će gospođa Kolinda sa svojim iskustvom i svojim timom zasigurno pridonijeti boljitku Lijepe naše.

Župan LS Milan Kolić
Župan LS Milan Kolić

Svjedoci smo Josipovićevih najava regionalizacije time i rastakanja Ličko senjske županije, tako da ništa dobro ne možemo očekivati kao što nismo ni osjetili u zadnjih pet godina mandata gospodina Josipovića. Stoga vas još jednom pozivam da glasamo za Kolindu Grabar Kitarović jer je to osoba koja zna i može kvalitetno odraditi poslove i prije svega sačuvati nacionalne interese o kojima Josipović ne brine. Ako analiziramo, on je više u BiH, RS i Srbiji nego vjerovatno u svom domu. Naša opredjeljenja moraju biti usmjerena otvaranju prema našim strateškim partnerima, Europskoj uniji, Njemačkoj i Sjedinjenim američkim državama, ali i uvažavajući susjede“ – kazao je župan Ličko senjski Milan Kolić.
Dražen Prša