Od ranije odlična suradnja Ličko-senjske županije i lovačkih udruga s tih prostora  dobila je danas novu dimenziju. Župan Milan Kolić s najbližim suradnicima primio je izaslanstvo LD „Lika“ iz Gospića predvođeno predsjednikom Markom Sokolićem. Razgovaralo se o unaprjeđenju lovstva, s naglaskom na sigurnosni aspekt vezan uz lovstvo, ali i uz općenitu sigurnost građana.

-Razgovaralo se o unaprjeđenju funkcionalnosti lovišta LD „Lika“ Gospić, uz problematiku miniranosti jednog dijela tih lovišta, rekao je župan Milan Kolić. Pod minama su još neke poljoprivredne i šumske površine, što predstavlja veliku opasnost za naše građane, za izletnike, turiste i lovce. Ličko-senjska županije će u suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje staviti među prioritete minirane prostore koji se nalaze unutar nekih lovišta. Sljedećeg tjedna će se potpisati i  Ugovor sa LD „Lika“ vezan uz desetogodišnju koncesiju pod istim uvjetima od ranije. Na ovaj se način nastavlja naša odlična suradnja, zaključio je župan Milan Kolić koji je ovom prigodom u ime Ličko-senjske županije primio zahvalnicu LD „Lika“ Gospić za izniman doprinos Ličko-senjske  županije u razvoju lovstva i lovnog turizma.

U ime LD „Lika“ Gospić na prijemu, dosadašnjoj suradnji  i potpori zahvalio se predsjednik  Marko Sokolić.

-Naše društvo trenutno broji 220 članova i treba reći da smo kao društvo  od ranije iznimno zadovoljni sa suradnjom Ličko-senjske županije i potpori koju nam iskazuje te  osobno  župan Milan Kolić. Nakon današnjeg sastanka i stavljanja u prioritet razminiranja pojedinih područja u našim lovištima dodatno će se povećati sigurnost lovaca, kao i brojnih planinara, izletnika i svih građana. Zahvaljujem se županu Milanu Koliću na prijemu, na susretljivost i na dosadašnjoj vrlo korektnoj suradnji. Rezultati današnjeg sastanka važni su zbog povećane sigurnosti svih građana, kao i za općenito unaprjeđenje lovstva, pri čemu nam je Ličko-senjska županija oduvijek pouzdan partner, rekao je  predsjednik LD „Lika“ Marko Sokolić.

Lovni turizam jedan je od gospodarskih nukleusa Ličko-senjske županije koji svake godine bilježi sve bolje rezultate. Nastavkom razminiranja minsko sumnjivih površina u ličkim lovištima  dodatno će se povećati sigurnost, kao i broj dolazaka lovaca iz drugih dijelova Hrvatske i  inozemstva.

M.S.