Župan Milinović dodijelio 160 tisuća kuna potpora poljoprivrednim proizvođačima

Danas su u Kabinetu župana potpisani  ugovori za dodjelu bespovratnih financijskih potpora po Programu potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije od 2016. do 2020. godine.

Iz Mjere 3. Potpora osnaživanju konkurentnosti malih poljoprivrednika odobrene su potpore OPG-u Zdenke Romić iz Švice i OPG-u Božice Dujmović iz Čovića za sufinanciranje troškova prelaska na ekološku poljoprivredu, dok su potpore iz Mjere 5. kreditiranje poljoprivredne proizvodnje odobrene OPG-u Milan Devčić iz Ličkog Lešća i tvrtci Agrovelebit d.o.o. Lovinac za subvenciju kamata na kredite poljoprivrednih gospodarstava.  Milanu Devčiću odobreno je financiranje cjelokupno ugovorene kamatne stope, dok je tvrtci Agrovelebit d.o.o. Lovinac odobreno subvencioniranje kamatne stope do povratka kredita. Sveukupno  je odobreno  oko 160.000,00 kn  potpora iz Županijskog proračuna.

Nastavak ispod oglasa

Kako ističe župan Darko Milinović do kraja ove godine razmotriti će se mogućnost ukidanja postavljenih ograničenja glede visine odobrene potpore po korisniku – u skladu s novim proračunskim mogućnostima.

Upravni odjel za poslove

Župana i Županijske skupštine