Sa zakašnjenjem od 9 mjeseci danas su u Kabinetu župana ličko-senjskog potpisani ugovori o financiranju županijske zajednice sportova i Zejednice za tehničku kulturu. Razlog ovog kašnjenja je neizglasavanje Proračuna Ličko-senjske županije koji je donesen tek u srpnju ove godine. Uz predstavnike dviju zajednica o ovom činu govorio je župan Darko Milinović.

-Imali smo određenih tehničkih problema sa Zajednicom sportova, ali smo ih ubrzo riješili. Ugovori koje ćemo danas potpisati najviše su vezani uz mlade, uz njihov angažman. Zbog mjera štednje i stabiliziranja županijskog proračuna lani smo za Zajednicu sportova planirali 370 tisuća kuna, a ove godine smo taj iznos povisili na 390 tisuća. Uskoro nas očekuju rebalansi u vjerujem da ćemo do konca ove godine za ovu namjenu  uspjeti prijeći iznos od 400 tisuća kuna. Svakako ne želim da se nađemo u situaciji i da velika obećanja ne prate izvšenje zadanog proračuna. Za narednu godinu vjerujem da ćemo imati još više financijskog prostora da bismo dodatno povećali ovaj iznos. Uz sufinanciranje mnogih sportskih događaja ova županija uvijek za sport godišnje izdvaja sredstva koja s tim stavkama dosežu i 500 tisuća kuna. Uvijek postoje neke izvanredne  situacije u sportu gdje mi financijski „uskačemo“ sredstvima tekuće pričuve. Iz Ličko-senjske županije potječe mnoštvo vrhunskih sportaša, klubova i udruga koji su promovirali ovu županiju i Hrvatsku daleko izvan naših granica. Zato sam uvjeren da ćemo i dalje biti ponosni na desege našeg županijskog sporta, zaključio je župan Darko Milinović.

Zajednici tehničke kulture namijenjeno 20 tisuća kuna, što je istovjetan iznos kao i prošle godine. U ime dviju zajednica županu se zahvalio predsjednik Zajednice sportova Milan Radošević, dugogodišnji uspješni hrvač.

-Zahvaljujem se županu na ukupnoj potpori  i razumijevanju koje nam je ukazao. Bilo je određenih manjih sporova koje smo na zajedničko zadovoljstvo riješili. Zajednica sportova Ličko-senjske županije sanirala je sva svoja dugovanja  i možemo nastaviti s redovnim aktivnostima. Stoga pozivam sve sportske udruge da nam se jave na natječaj kako bi smo mogli nastaviti s njihovim redovnim financiranjem. Do konca godine je ostalo malo vremena i zato nas očekuje puno posla, zaključio je Milan Radošević i  istaknuo kako Ličko-senjska županija redovno riješava sve obveze prema Zajednici sportova.

U ime Saveza za tehničku kulturu ugovor je potpisao predsjednik Ljubomir Čanić. Drastično kašnjenje s izglasavanjem proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu uvelike je otežao financiranje i rad brojnih korisnika proračuna. Kako je na kraju izjavio župan Milinović do konca ove godine mogao bi se u manjem obimu pojaviti problem da županija ima odobrena sredstva iz EU fondova, ali ih neće sve moći utrošiti na vrijeme.

L.O.