Župan Milinović i načelnik Seuček potpisali ugovor o zajedničkom financiranju projekta izgradnja vodovodnih priključaka

Župan dr. Darko Milinović sa suradnicima posjetio je danas Općinu Udbina gdje je sa načelnikom Općine Josipom Seučekom i suradnicima održao radni sastanak.

Nastavlja se odlična suradnja Županije i Općine Udbina

Nastavak ispod oglasa

Na sastanku je bila riječ o razvojnim projektima kojima je cilj gospodarski i društveni razvoj Općine Udbina te o investicijama Ličko-senjske županije i njenih ustanova u protekloj i tekućoj godini.

Župan je istaknuo kako je u suradnji sa Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije ( LIRA ) za područje Općine Udbina prijavljeno projekata u vrijednosti od cca 30 milijuna kuna. Također, prezentirao je mjere poticanja ruralnog razvoja kroz koje se ostvaruje potpora razvoju prepoznatljivih lokalnih proizvoda, edukacije i stručno osposobljavanje, potpore osnaživanju malih poljoprivrednih gospodarstava, kreditne linije za kreditiranje razvoja ruralnog turizma te subvencioniranje kamatnih stopa na kredite.

Ovom prilikom župan Milinović i načelnik Seuček potpisali su Ugovor o zajedničkom financiranju projekta „Izgradnja vodovodnih priključaka u naselju Podlapača „ u vrijednosti od cca 290.000 tisuća kuna kroz koji Ličko-senjska županija ima obvezu sufinanciranja od 70% te uplata prvog dijela slijedi već ove godine.

Puna potpora županu u svim daljnim aktivnostima

Načelnik Seuček izrazio je zadovoljstvo zbog izvrsne suradnje sa Županom i Ličko-senjskom županijom što potvrđuje i današnje potpisivanje Ugovora te istaknuo kako Župan ima punu podršku u svim daljnim aktivnostima za dobrobit Općine Udbina i cijele županije.

Na radnom sastanku nazočio je i Ivan Pešut, bivši načelnik Općine koji je također istaknuo izvanrednu suradnje između Općine Udbina i Ličko-senjske županije u proteklom razdoblju.

KABINET ŽUPANA