Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović potpisao je danas s predsjednikom Udruge hrvatskih malih mljekara Vladimirom Tomaićem ugovor subvencioniranje mljekarstva na području Ličko-senjske županije. Vrijednost ovog i ranije potpisanog ugovora iznosi 320 tisuća kuna.

Na potpisivanju ugovora je istaknuto kako je županijska pomoć uvelike pridonijela tome da se mali mljekari u Lici ne nađu na koljenima.

-Kao župan želim se zahvaliti g. Tomaiću, on ima privatni biznis i svojim rukama zarađuje novac, kao i čitava njegova obitelj. Mljekarstvo je problem na području cijele države, mi smo naše mljekare sačuvali i tako će biti i iduće godine, možda čak i u većem iznosu. Sve ćemo napraviti u dogovoru s mljekarima i predsjednikom Udruge hrvatskih malih mljekara g. Tomaićem. Ponovit ću, da nije došlo do potpisivanja ovih ugovora, mljekarstvo u Lici bi danas bilo na koljenima, kazao je župan Milinović.

Županu se u ime mljekara s područja Ličko-senjske županije zahvalio Vladimir Tomaić.

-Bez subvencija, pomoći lokalne zajednice i države nije moguća održivost. 2006. smo osnovali ovu udrugu, i tada smo imali 23 članice, danas ih je 11, i to govori u prilog tome koliko je opala proizvodnja. Mi ovim pomažemo onim ljudima koji su ostali na selima. Ovom pomoći nam omogućavate da opstanemo i da se održimo u ovim teškim vremenima, kazao je Tomaić istaknuvši kako i ubuduće očekuje dobru suradnju za opstanak ličkog sela i poljoprivrede.

L.O.