Milinović: “Moj poziv svim mladima je bio iskren, a stoji i dalje”

Nakon jučerašnjeg sastanka župana Milinovića sa mladima na kojem im je predstavio osnovne značajke, kriterije i način izrade Proračuna putem Facebooka se oglasila Nezavisna lista mladih – Gospić. U svom priopćenju pokušali su pojasniti “razloge” svog nedolaska.  Za komentar smo zamolili župana Milinovića kojeg je NLM prozvala.

“Točno je da smo se dogovorili da mediji neće biti prisutni na predstavljanju Proračuna mladima, kao što sam dogovorio sa g. Velimirom Štimcem. Ponovit ću riječi Velimira Štimca “sigurno dolazimo i pozdravljamo takav način rada”. Jednako tako je reagirao i gospodin Josip Župan i rekao da je u Zagrebu, ali da će sigurno doći. Obojica su sa oduševljenjem prihvatili ovakav transparentan način razgovora o proračunu.”

Milinović: “Ne postoji niti jedan jedini razlog da se NLM nije pojavila, osim ako je u pitanju politikanstvo”

“Ono što sam ponovno rekao, da nisam nikoga zvao ponaosob s Liste mladih, a mogao sam, nego da izbjegnem bilo kakvu politizaciju pozvao sam njih dva i dao im mogućnost da povedu koga god žele. Htio sam mladima, a držim da imam dovoljno iskustva predstaviti način na koji se proračun donosi, te kako bi se trebao donositi. Sve je bilo dogovoreno. Nažalost, moram reći da je laž  da sam rekao da ću na taj sastanak pozvati sve načelnike i gradonačelnike. Ovaj sastanak je bio samo za mlade, a kasnije kao što sam rekao Velimiru Štimcu isto ću organizirati za načelnike i gradonačelnike. Nakon toga su službeno javili mailom da to prihvaćaju te da će ih doći četvero, a ja sam im poručio da mogu dovesti koga god žele. Postavljam pitanje, je li to moglo biti dobronamjernije? U pola dva u noći dobili smo odgovor da neće doći jer ne mogu ništa napraviti pošto je Proračun već donesen. Očito je da su tražili razlog kako da na to ne dođu, ali i to smo ih demantirali, jer na tom sastanku je bilo moguće uz dobre ideje promjeniti Proračun u određenoj mjeri, što je i napravljeno. Kada im je taj argument pao, onda se okreću medijima. Koliko ja znam, oni se zalažu za transparentno vođenje institucija, pa tako i Županije. Kome bi smetali mediji? Meni ne! No, međutim, i sam sam predložio poštivajući njihovu volju da ne budu mediji.”

Milinović: “Pozvali smo medije nakon što je Nezavisna lista mladih odbila doći na sastanak”

“Nakon što su odbili doći na sastanak, konzultirao sam ostale mlade, i pitao je li im smetaju mediji. Rekli su dapače i da mediji dođu. Tako sam i učinio i pozvao medije tek negdje oko 10 sati nakon što je bilo jasno da sa NLM nitko neće doći.  Oba spomenuta argumenta su im pala u vodu. Da sam dobronamjeran prema njima govori i činjenica da sastanak na koji je došao Velimir Štimac nigdje nije izašao u medijima kao ni razgovor sa g. Jospom Županom kada su prihvatili poziv. O tome ne bih ni sad govorio da oni to nisu sami rekli. Morat će gospoda iz NLM pronaći novi razlog zašto nisu došli. Meni je iskreno žao, ali i na ovaj način pokazuju kako općenito mladi ne bi trebali tražiti izliku tamo gdje je nema. Očito razlog nedolaska leži negdje drugdje. Neka čitatelji sami prosude”, kazao je župan Milinović i dodao kako njegov poziv Nezavisnoj listi mladih stoji i dalje.

L.O.