Dom zdravlja Otočac od danas je bogatiji za dva sanitetska vozila i dentalnu jedinicu, ukupne vrijednosti preko 700 tisuća kuna. Sredstva za nabavku vozila i opreme doznačila je Ličko-senjska županija iz decentraliziranih sredstava, na čemu se zahvalila ravnateljica Doma zdravlja Hermina Rznić.

-Hvala županu Darku Milinoviću na ukupnoj pomoći našoj ustanovi. Ujedno zahvaljujem županu Milinoviću i njegovim suradnicima što nam svakodnevno pomažu i olakšavaju rad. Župana molim da preda ključeve vozačima i to  onima koji imaju nastarija vozila.

Pozdravljajući zaposlenike Doma zdravlja Otočac, predstavnike Grada Otočca i okupljene građane župan Milinović je istaknuo kako su zajedništvom svih meritornih čimbenika i ranije rješavani svi problemi.

-Tako će biti i  ubuduće. Ostavimo bilo kakve nesuglasice i političke razmirice. Danas smo kroz decentralizirana sredstva predali Domu zdravlja Otočac dva nova sanitetska vozila i dentalnu jedinicu. Dosadašnja dentalna jedinica postavljena je jooš 1990. godine, dotrajala je i nefunkcionalna. Nikada se nije dogodilo da se iz izvornih sredstava Županije doznačuju sredstva u jedinice lokalne samouprave. To je već danas bio slučaj u Brinju. Do konca ove godine ovaj Dom zdravlja će dobiti još 160 tisuća kuna za povećanje kvalitete zdravstvene usluge na području Otočca. U tijeku je natječaj za energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne u Otočcu u visini od 250 tisuća kuna. Uvjeren sam da ćemo ove godine biti prva županija koja će donesti proračun. Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su u srpnju razumjeli  što je najbolje za ovu županiju i da su ti problemi iza nas. Zahvaljujem se gradonačelniku Grada Otočca Stjepanu Kostelcu koji podupire naše brojne projekte, Gradskom vijeću i svima u Županijskoj skupštini na zajedništvu. Na ovaj smo način povećali razinu zdravstvene usluge u Otočcu. Do konca ove godine iz našeg proračuna ide još milijun kuna namijenjenih zdravstvu, istaknuo je župan Darko Milinović. Dodao je kako će Dom zdravlja Otočac uskoro dobiti novi digitalni RTG-uređaj u vrijednosti od 1,1 milijun kuna, naglašavajući kako Ličko-senjska županija nema vremena za gubljenje jer je čekaju novi projekti koje treba realizirati.

L.O.