Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović gostovati će danas u jutarnjem programu HRT-a 4 s početkom u 8.30 sati.  Milinović će u emisiji Zajedno za zdravlje urednika i voditelja Petra Vlahova govoriti o aktualnom stanju sa koronavirusom u Ličko-senjskoj županiji.

Podsjećamo, jučer je na području mjesta Udbina evidentirano još 5 oboljelih osoba što je ovu malu ličku općinu pretvorilo u epicentar zaraze u našoj županiji. U ovome trenutku na području Ličko-senjske županije je 12 oboljelih, od toga 10 slučajeva na Udbini i 2 u Novalji.

Ne stigmatizirajte oboljele

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak opetovano je apelirao na građane da ne “stigmatiziraju”, odnosno preko društvenih mreža ne prenose često i lažne informacije o ljudima zaraženima korona virusom.

“Nitko nije kriv što je bolestan i trebalo bi pokazivati određenu empatiju prema tim osobama kojima se dogodilo da su oboljeli i ne ih dodatno opterećivati stigmatizacijom”, ponovio je Capak svoj apel preko službenog Twittera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

L.O.