Župan Milinović održao radni sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom Lozančićem

Župan  dr.Darko Milinović  i zamjenik župana , ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite  Vice Nekić održali su danas radni sastanak s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom  Lozančićem . Sastanku su prisustvovali i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić Joso Živković te vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

Na sastanku se razgovaralo o dosad poduzetim, ali i o budućim mjerama iz područja zaštite i sigurnosti građana i turista na području županije.

Ravnatelj Lozančić  pohvalio je organizaciju sustava civilne zaštite na razini županije, koja se najbolje pokazala tijekom zadnjih poplava i snježnih oborina u Ličko-senjskoj županiji u veljači i ožujku ove godine , ali i prošlogodišnjih požara na Velebitu.  Župan Milinović i zamjenik župana Nekić izrazili  su zadovoljstvo suradnjom s PUZS-om Gospić te međusobnom suradnjom žurnih službi, koji , sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, poduzimaju aktivnosti odgovora na velike nesreće i katastrofe, poštujući prvenstveno načela supsidijarnosti i kontinuiteta.

Kabinet župana