S ciljem potpore u radu i pune moralne podrške Udruzi žena oboljelih i liječenih od malignih bolesti Ličko-senjske županije „Vila za Liku“ danas je župan Darko Milinović s najbližim suradnicima primio izaslanstvo ove udruge. Župan je ovom prigodom definirao važnost rada udruge koja se ogleda u animiranju žena da više skrbe o svojem zdravlju i na vrijeme odu na preglede i liječenje.

-Kao župan i kao ginekolog uvijek zastupam tezu po kojoj se maligne bolesti mogu dogoditi svakome od nas. Važno je promovirati tu misao i svakoga od nas animirati na učestalije liječničke preglede. Kada bilo tko od nas sazna daima neku  opaku bolest probdije mnoge noći razmišljajući o svojoj sudbini. Nije lako liječnicima  kada moraju pacijentu reći istinu. S obzirom na modernu dijagnostiku s kojom raspolaže naša Opća bolnica u Gospiću niti jedna žena  koja redovno ide na kontrole nebi smjela oboljeti jer se danas te bolesti mogu otkriti u samome začetku. Mala smo sredina pa mnoge žene ne žele ići na preglede zbog nelagode. Te tabue treba isključiti i paziti na svoje zdravlje. Ono što radi vaša udruga je za svaku pohvalu i u tom smislu ćete od mene uvijek imati punu podršku kao liječnika i župana u vašoj misiji jer trebate znati da sam na vas ponosan, naglasio je Milinović te dodao kako materijalna dobra u životu jesu važna, ali se sa zdravljem ništa ne može izjednačiti.

Na razumijevanju i stalnoj potpori u radu ove udruge županu se u ime udruge zahvalila predsjednica Mandica Pavelić. Pri tome je istaknula neka vlastita iskustva i iskustva mnogih žena koje su prebrodile maligne bolesti.

-Ova udruga je započela s radom 2011. u ovakvo predblagdansko vrijeme. Prije toga sam oboljela pa se, osim lječničke struke, nisam imala kome obratiti, povjeriti se i čuti riječi utjehe. Zbog bolesti i  obiteljske situacije bila sam psihički slomljena. Pomogla mi je struka, ali i mnoge žene koje su me podupirale da ne posustanem. Tako je krenula Udruga „Vila za Liku“. Malo po malo priključile su nam se mnoge žene koje su smogle hrabrosti otvoreno govoriti o svojim bolestima i problemima, a to je ponekad važno koliko i samo liječenje. Pomagale smo jedne drugima u tim teškim situacijama. U tome su nam mnogi dobri ljudi pomogli, ali su nam neki, nažalost, okretali leđa, rekla je predsjednica Udruge Mandica Pavelić.

Župan Milinović je članicama udruge darovao ček na iznos od    5 000 kuna. Kako je rekao, to je mali znak pažnje za rad udruge čiji se rezultati ne mogu mjeriti novcem.

L.O.