Naslovnica Gospić Župan Milinović primio „Vukove”

Župan Milinović primio „Vukove”

1

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović danas je u velikoj Sali županije održao prijem za članove Gospićke garde “Vukovi”. Na prijemu je istaknuto obostrano zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom. Gardisti su županu predstavili planove za budućnost, a on im je kazao kako je Županija partner na kojeg uvijek mogu računati.

Gospićka garda Vukovi osnovana je 2005. godine, te je od tada prisutna na svim važnijim društvenim događajima. Odora gardista je izrađena na osnovi analize pisanog materijala i ilustracija uniformi graničara Ličke pukovnije iz 1762. godine. Ime su gardisti uzeli u čest 9. gardijskoj brigadi “Vukovi”.

L.O.

1 komentar

  1. Lijepo ime iako je osnovano poslje rata. To me podsjeca na nase Liko Senjske uskoke koji su se godinama borili protiv Mljecacke pljacke i napadaja. Ali oprema izgleda previse sjana za ikakvu borbu.
    Crna Licka kapa crna kosilja i plave hlace buteske buce to je bilo nase Licko Senjska oprema. Crvena i bjela se nosila samo na proslavu. Brao Milinovicu samo tako lijepo vidjeti sjani ponos naseg Lickog naroda. Da vidis koliko nas Licana u Canadi ima nebi vjeroao. Najmanje dva put vise nego u Lici.
    Bog pozdrav Vukovima. Ko god je vuk bijo hrvatsku je u srcu nosio. Desna iznad ramena svima.

Comments are closed.