Razvoj poslovne infrastrukture u Ličko-senjskoj županiji već se godinama ističe kao presudni faktor ukupnog napretka županije koja u tom segmentu pomalo zaostaje za drugim dijelovima Hrvatske. Pri tome se kao važan zamajac ističe uspostava Razvojnog centra Ličko-senjske županije kao središnjeg mjesta za poticanje i razvoj poduzetništva i samozapošljavanja te lokalni razvoj.

Župan Darko Milinović je s Operativnim timom odgovornim za provedbu ovoga projekta danas obišao gradilišta budućeg Razvojnog centra kako bi se uvjerili u tijek i dinamiku radova. Nakon obilska gradilišta župan Milinović obratio se novinarima.

-Ponosan sam na ovaj projekt koji su mnogi željeli „minirati. Stoga se zahvaljujem vijećnicima HDZ-a i koalicije, nezavisnoj listi Ante Dabe i mojim vijećnicima koji su podržali proračun za 2019. Čudi me da je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića, poduzetnik i predsjednik HSP-a, radio sve kako bi se srušio proračun. Ovoga centra, ove zgrade ne bi bilo da nije prihvaćen proračun. Vrijednost ovoga projekta je preko 22 milijuna  kuna, od čega je 19 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava. Moram se zahvaliti LIRA-i na projektu, na angažmanu moje pročelnice Ane Rukavina Stilinović i njezinom timu.

Ovdje će biti smještena LIRA, informacijski sustav, sušione, skladišta, hladnjače… Potencijalni investitori će sve informacije dobivati na jednom mjestu. Bit će ovo novi temelj razvoja gospodarstva Ličko-senjske županije i najreprezentativnija zgrada na ovim prostorima, ustvrdio je župan Milinović.

Izvođač radova je zagrebački „Mešin Commerce“ koji bi zgradu mogao završiti do konca ove godine. Kao glavne aktivnosti budućeg Razvojnog centra  bit će, uz ostalo, pružanje usluga prostora za inkubaciju s popratnim uslugama, podrška pri širenju poslovanja, postrojenja za preradu voća i meda te sustavna podrška u razvoju poslovanja.

M.S./N. M.