Župan Milinović: Situacija na području LSŽ nije alarmantna, službe su odradile odličan posao

Snijeg koji u Lici pada danima i najava Državnog hidrometerološkog zavoda za nastanak niskih temperatura u sljedećem tjednu razlog su sazivanja današnje izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović istaknuo je kako je situacija u županiji pod kontrolom te da su sve nadležne službe u stanju pripravnosti.

-Našalio sam se i rekao da su Ličani tek sad svoji na svome. Imamo metar snijega i najavljene temperature do -15. Na sastanku Stožera smo zajedno analizirali situaciju i trenutno nema većih problema na području Ličko-senjske županije. Od čitavog područja županije, imamo samo dva područja do kojih se fizičkih ne može doći. Općinski stožeri su u kontaktu sa ljudima na tom terenu. Što se tiče hitne medicinske pomoći jednako tako nema posebnih situacija. Što se tiče elektre, od 50 tisuća korisnika samo 8 njih nema električnu energiju. Što se tiče ostalih službi na području LSŽ sve normalno funkcionira. Posebno se želim zahvaliti pukovniku Tomislavu Kasumoviću, on je zapovjednik vojarne 9. Gardijske brigade “Vukovi”. Kao što znate jučer je hrvatska vojska stala u službu hrvatskog naroda – kako u ratu tako i u miru. Oni su u mnogome pomogli da situacija danas kao što sam rekao na području LSŽ nije alarmantna. Sve službe su jučer i danas odradile odličan posao; od Lika cesta, ŽUC-a, hitne.., kazao je Milinović.

Novinarima se obratio i zapovjednik vojarne 9. GBR „Vukovi“ pukovnik Tomislav Kasumović koji je istaknuo kako su oružane snage na raspolaganju te će po potrebi biti raspoređene po Ličko-senjskoj županiji.

L.O.